Ψητή σαρδέλα στο φούρνο με ντομάτες και ρίγανη με 2 μονάδες από το ψάρι και το λάδι!
Περιέχει μεγάλα ποσά ω3 λιπαρών, τα οποία σχετίζονται σήμερα με πληθώρα θετικών δράσεων για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Υλικά:
500γρ σαρδέλα
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγο ξίδι
3 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή ή καλύτερα 3-4 κλωνάρια φρέσκια
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τη σαρδέλα και την πλένουμε καλά. Τοποθετούμε το ψάρι απλωτά σε ένα ταψί. Ρίχνουμε από πάνω την ντομάτα, τη ρίγανη, το ξίδι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.