Πανεύκολο ψευτοσουφλεδάκι σοκολάτας χωρίς αλεύρι με 1 μονάδα από τα αυγά!
Υλικά συνταγής
3 κουβερτούρες των 125 γρ. η κάθε μία (για μηδενικές δείτε εδώ)
3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι απ’ τα σπαράδια
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καρύδας
λίγο αλάτι
κακάο για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής:
Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Οταν η σοκολάτα λιώσει και ρευστοποιηθεί, προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους των αυγών ανακατεύοντας διαρκώς να απορροφούνται. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα σφιχτή. Προσθέτετε τη ζάχαρη καρύδας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς το μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα της μαρέγκας χτυπώντας διαρκώς. Όταν τα δύο μείγματα ενσωματωθούν πλήρως μεταξύ τους, τα ρίχνετε σε ταψάκι διαμ. 20-22 εκ. Ψήνετε στο φούρνο για 20΄.
Σερβίρετε σκέτο, πασπαλισμένο με κακάο, με παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.
Συμβουλή
Δε φουσκώνει θεαματικά, οπότε μην περιμένετε να καταλάβαιτε αν ψήθηκε από τον σούπερ όγκο. Γίνεται τραγανό απ’ έξω και σχετικά ρευστό στο εσωτερικό του. Για να ελέγξετε το ψήσιμο, βυθίζετε μια οδοντογλυφίδα, που ΔΕΝ πρέπει να βγει στεγνή.