Νέα επιστημονική μελέτη «αθωώνει» τα γαλακτοκομικά! Η κατανάλωση τυριού, γιαουρτιού ή γάλακτος δεν αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, η οποία έρχεται να καθησυχάσει τους φόβους των καταναλωτών ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να κρύβουν καρδιαγγειακούς κινδύνους.
Η μελέτη (μετα-ανάλυση προηγούμενων ερευνών) υποστηρίζει ότι ακόμη και τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα δεν αυξάνουν τον κίνδυνο για την καρδιά και για τα αγγεία του αίματος. Τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι τα γαλακτοκομικά έχουν ουδέτερη επίδραση στην ανθρώπινη υγεία, δηλαδή ούτε την ωφελούν ούτε τη βλάπτουν.