Μαρμελάδα raspberry χωρίς βράσιμο με 1 μονάδα από τους σπόρους chia
Συστατικά
1 κ.σ. σπόρους chia
2 κ.σ. νερό
250 γρ. ράσμπερι
2 κ.σ. γλυκαντικό (σιρόπι αγαύης, σφενδάμου, ζαχαρίνη κλπ)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι βάζουμε τους σπόρους chia με το νερό, και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε στο μούλτι τα ράσμπερι, το γλυκαντικό, το περιεχόμενο του μπολ, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Μεταφέρουμε τη «μαρμελάδα» σε ένα μπολάκι στο ψυγείο, όπου διατηρείται για 4-5 μέρες.
Πηγή