Μαριναρισμένο σουβλάκι ξιφία με λαχανικά με 2 μονάδες απο τον ξιφία και το λάδι της μαρινάδας!
Υλικά Συνταγής
- 700 γραμμ. φιλέτο ξιφία χωρίς το δέρμα
- 2 χρωματιστές πιπεριές (κίτρινη και πράσινη)
- 1 μεγάλο άνυδρο ξερό κρεμμύδι
- 10-12 ντοματίνια τσέρι με σφιχτή σάρκα
-
Για τη µαρινάδα
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ ξίδι με δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Βάζουµε όλα τα υλικά της µαρινάδας σε µπολ και τα ανακατεύουµε.
Κόβουµε το φιλέτο ξιφία σε µέγεθος µπουκιάς. Το αραδιάζουµε σε ρηχό σκεύος και περιχύνουµε µε τη µαρινάδα. Σκεπάζουµε το σκεύος και το αφήνουµε για 30΄ στο ψυγείο.
Στο µεταξύ, καθαρίζουµε τα λαχανικά και τα κόβουµε σε µεγάλα καρέ (για σουβλάκι). Τα ντοµατίνια τα αφήνουµε ολόκληρα. Στήνουµε τα σουβλάκια ξεκινώντας µε λαχανικά. Εναλλάξ βάζουµε λαχανικά και ψάρι. Τελειώνουµε πάλι µε λαχανικά. Αλείφουµε όλα τα σουβλάκια µε τη µαρινάδα. Τα αραδιάζουµε σε σχάρα µέσα σε ταψάκι.
Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200οC για 15΄-20΄. Κατά διαστήµατα τα γυρίζουµε για να ψηθούν σωστά γύρω γύρω. Ο πιο ωραίος τρόπος είναι να ψήσουµε τα σουβλάκια στη σχάρα, στα κάρβουνα.