Μανιτάρια με μυρωδικά στο τηγάνι με 2 μονάδες από το λάδι και το κρασί!
Τα μανιτάρια αποτελούν ίσως την καλύτερη επιλογή για εσάς που κάνετε δίαιτα Περιέχουν σχεδόν 90 % νερό και κάποια ποσά πρωτεΐνης. Έχουν ελάχιστες θερμίδες και αν προσέξετε πως θα το μαγειρέψετε μπορείτε να φάτε αρκετά.
Υλικά
4 μανιτάρια πόρτο-μπέλο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα μανιτάρια και αφαιρείτε το κοτσάνι τους. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το σκόρδο κομμένο σε ροδέλες να ζεσταθούν. Τοποθετείτε τα μανιτάρια στο τηγάνι και αφήνετε να ψηθούν για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζετε με τον άνηθο. Αποσύρετε από τη φωτιά και τα σερβίρετε ζεστά.