Κομπόστα μήλο χωρίς μονάδες!
Υλικά:
1 κιλό μήλα αρωματικά
2 φλ. ταγιού νερό
1 φλ. τσαγιού γλυκαντικό
χυμό μισού λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα τέσσερα αφαιρώντας τα κουκούτσια
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό και τον χυμό λεμονιού και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τo γλυκαντικό και την κανέλα
Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα
Αν το σιρόπι μας παραμένει πολύ νερουλό αφαιρούμε τα μήλα απο την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά
Διατηρούμε σε ένα γυάλινο βάζο στο ψυγείο