Αρνάκι πικάντικο με 2 μονάδες από το κρέας και το λάδι!
Υλικά για 10 άτομα:
2 κιλά αρνάκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια, διαστάσεων περίπου 5 x 5 εκ.
Για τη μαρινάδα
2 κ.σ. πελτέ
2 κ.σ. κύμινο
2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο ή 1 1/2 κ.σ. αποξηραμένο, τριμμένο
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
λίγο ξίδι
2 κ.σ. ρίζα τζίντζερ, σε σκόνη
χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ, ακέρωτο
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αρνάκι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια και αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.
Ρίχνουμε τα κομμάτια μαζί με τη μαρινάδα σε ένα βαθύ τηγάνι και τα ψήνουμε για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Πηγή:http://www.imommy.gr