Τιραμισού απο την Maria Mandourari!e 3 μονάδες από την βρώμη,το τυρί και την κρέμα γάλακτος!
Υλικά:
Για την επικάλυψη:
Λίγο άγλυκο κακάο
Για τη βάση:
1 φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
1 φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα (για συνταγή δείτε εδώ)
Λίγο νερό (προαιρετικά)
Λίγο καφέ (νες καφέ ή espresso)
Για την κρέμα:
1 μικρό πακέτο τυρί mascarpone (προτιμάται) ή φιλαδέλφεια
1 μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος (για επιτρεπόμενες με 1 μονάδα δείτε εδώ)
½ με 1 φλυτζάνι του τσαγιού φρουκτόζη ά άλλο μηδενικό γλυκαντικό
Εκτέλεση:
Λίγο άγλυκο κακάο
Για τη βάση:
1 φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
1 φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα (για συνταγή δείτε εδώ)
Λίγο νερό (προαιρετικά)
Λίγο καφέ (νες καφέ ή espresso)
Για την κρέμα:
1 μικρό πακέτο τυρί mascarpone (προτιμάται) ή φιλαδέλφεια
1 μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος (για επιτρεπόμενες με 1 μονάδα δείτε εδώ)
½ με 1 φλυτζάνι του τσαγιού φρουκτόζη ά άλλο μηδενικό γλυκαντικό
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μηδενική μερέντα, λίγο καφέ διαλυμένο σε νερό, λίγο επιπλέον νερό (αν χρειαστεί), και σιγά-σιγά τη βρώμη (όσο πάρει). Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα που να πλάθεται εύκολα αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα ώστε να καλυφθεί ο πάτος της φόρμας.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε με το μίξερ τη σαντιγύ με τη φρουκτόζη. Μόλις αφρατέψει και γίνει η σαντιγύ προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το χτύπημα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και πασπαλίζουμε με άγλυκο κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο να δέσει.
Tips:
Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.
Καλό είναι να πασπαλίσετε με άγλυκο κακάο λίγο πριν σερβίρετε γιατί με την υγρασία του ψυγείου το κακάο υγραίνεται και δε δείχνει ωραίο.