Σπανακόρυζο με γιαούρτι με 3 μονάδες από το λάδι, το ρύζι και το γιαούρτι!
Συστατικά:
2 φλ. ρύζι (καρολίνα)
600 gr σπανάκι
200 gr γιαούρτι
3 πράσα, το λευκό τμήμα
7 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλ. μάραθος
1 φλ. άνηθος
1/2 φλ. δυόσμος
1/2 φλ. ελαιόλαδο
λίγο ξίδι
χυμός από ένα λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
Καθάρισε καλά το σπανάκι και κόψε σε μεγάλα κομμάτια.
Κόψε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι και σόταρε τα κρεμμύδια και τα πράσα σε χαμηλή φωτιά.
Πρόσθεσε το ρύζι, ανακάτεψε με τα υπόλοιπα υλικά και ρίξε το ξίδι.
Μόλις εξατμιστεί το ξίδι, πρόσθεσε τέσσερα φλιτζάνια νερό, αλατοπιπέρωσε το φαγητό, κλείσε με το καπάκι την κατσαρόλα και άσε να μισοψηθεί το ρύζι, ελέχγοντάς το τακτικά.
Όταν τα υγρά μειωθούν στη μέση του όγκου τους, πρόσθεσε στην κατσαρόλα το σπανάκι και ανακάτεψε καλά και άφησε να βράσει τελείως.
Πρόσθεσε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και το γιαούρτι και ανακάτεψε το φαγητό.
Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ράντισε με το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας απαλά.
Πηγή:http://www.tlife.gr