Σαρδέλες με μάραθο στο φούρνο με 3 μονάδες από τις σαρδέλες, τις ελιές και το λάδι!
Υλικά
- Σαρδέλες 1 κιλό
- Μάραθο φρέσκο 3 κλωναράκια
- Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ
- Σκόρδο 1 σκελίδα
- Ντομάτες 2 μέτριες κομμένες σε φέτες
- Ελιές θρούμπες 10 τεμ χωρίς κουκούτσια
- Ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας
- Αλάτι -πιπέρι
- Πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- Νερό 4 κουταλιές της σούπας
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, βγάζουμε την ραχοκοκαλιά, τις φιλετάρουμε, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε ελάχιστα και τις βάζουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο,τα πλένουμε,τα κόβουμε σε φέτες. Πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε φέτες, βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και πλένουμε τον μάραθο. Βάζουμε σε ταψί το ελαιόλαδο, στρώνουμε τα κλωναράκια του μάραθου στον πάτο. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο,τις ντομάτες, τις ελιές,αλάτι, πιπέρι,πάπρικα και τα βάζουμε στο ταψί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς , βάζουμε το ταψί στον φούρνο να ψηθούν αυτά τα υλικά για περίπου 10 λεπτά και προσθέτουμε το νερό και τις σαρδέλες διπλωμένες. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι σαρδέλες. Βγάζουμε το ταψί και σερβίρουμε σε πιάτα.