Σάλτσα γουακαμόλε με αβοκάντο και κρεμμύδι με 1 μόνο μονάδα από το αβοκάντο!
Υλικά:
- 2 αβοκάντο ώριμα
- 1 τομάτα ώριμη
- 1 κρεμμύδι
- Φρέσκο κορίανδρο ή μαϊντανό
- 1 πράσινο λεμόνι λάιμ
- 1 πιπερίτσα τσίλι (προαιρετικά)
- Αλάτι
Εκτέλεση:
Ανοίξτε τα αβοκάντο και βγάλτε τα κουκούτσια. Πάρτε το εσωτερικό με ένα κουτάλι και βάλτε το σε ένα μπολ. Σπάστε τα αβοκάντο με ένα πηρούνι -Προς θεού, μην βάλετε μίξερ! Ψιλοκόψτε την τομάτα και προσθέστε την στο μπολ. Εδώ, αν θέλετε κάτι πολύ καυτερό, βάλτε ψιλοκομμένο τσίλι. Ψιλοκόψτε και προσθέστε τον φρέσκο κορίανδρο ή μαϊντανό
Βάλτε το χυμό από μισό πράσινο λεμόνι. Κόψτε πολύ ψιλό το κρεμμύδι και προσθέστε. Ανακατέψτε τα όλα απαλά και είναι έτοιμο!
Πηγή: http://www.iefimerida.gr