Σαλάτα με κινόα και βραστά λαχανικά με 3 μονάδες από την κινόα, τα φασόλια και το λάδι!
Υλικά:
- 1 φλιτζ. κινόα
- 2 φλιτζ. νερό κρύο
- αλάτι
- 1 φλιτζ. μαυρομάτικα φασόλια
- 2 καρότα μικρά, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
- 1/2 κόκκινη πιπεριά ή πρασινη, ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα μεγάλη
- 1 αγγούρι ξεφλουδισμένο
- 1 κρεμμύδι μεσαίο
- 1/2 φλιτζ. βασιλικός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε την κινόα σε πολύ νερό, τρίβοντας τους σπόρους με το χέρι ώστε να φύγει η πικρή γεύση της φλούδας. Στη συνέχεια στραγγίζουμε, τοποθετούμε σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και βράζουμε αυστηρά μέχρι 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Απομακρύνουμε από το μάτι και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει η κινόα.
Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια, τα καρότα και την πιπεριά για 5 λεπτά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε καρέ τη ντομάτα και το αγγούρι.
Φτιάχνουμε το ντρέσιγνκ χτυπώντας το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το φρέσκο πιπέρι στο μπλέντερ για λίγα λεπτά. Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε τα λαχανικά και την κινόα και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με το βασιλικό , ή εναλλακτικά, μπορούμε να διατηρήσουμε τη σαλάτα στο ψυγείο και να τη σερβίρουμε κρύα.