Σαλάτα μανιταριών με 2 ή 3 μονάδες από το κρασί, το λάδι και ΑΝ βάλετε και τυρί άλλη 1 μονάδα!
Υλικά:
- 500 γρ μείγμα από διάφορα είδη μανιταριών
- 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- μαιντανός
- πιπέρι και κόλιανδρο σε κόκκους
- 2 σκελίδες σκόρδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- 100 γρ τυρί φέτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το κρασί, το λάδι, τον χυμό λεμονιού, τον κόλιανδρο, το πιπέρι το σκόρδο και τον μαιντανό. Αλατίζουμε λίγο. Τα μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ζουμί τους. Τα βάζουμε για δυο ώρες στο ψυγείο. προσθέτουμε την φέτα (προαιρετικά) και σερβίρουμε.