Νόστιμη Αγγιναροσαλάτα με 3 μονάδες από τον αρακά, το λάδι και το παξιμάδι!
Υλικά:
4 φρέσκιες αγγινάρες, κομμένες σε λεπτές φετούλες και περασμένες με μια λεμονόκουπα, για να μην χάσουν το χρώμα τους
1 φλ. φρέσκος αρακάς που θα ζεματίσουμε για 2 λεπτά σε νερό που βράζει με 1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας και αλάτι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (μαζί με όλο τους το πράσινο) σε ροδέλες
1-2 ανοιξιάτικα καροτάκια σε λεπτές φέτες ή μπαστουνάκια
1/4 ματσάκι μάραθο
1/4 ματσάκι δυόσμο
1/4 ματσάκι άνηθο
1 πράσινη σαλάτα ή λίγο μαρούλι χοντροκομμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 1 λεμόνι ή 1 λάιμ
ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι-πιπέρι
70 γρ παξιμάδι
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε χοντροκομμένα με το χέρι τα φρέσκα μυρωδικά, προσθέτουμε χοντρό αλάτι, πιπέρι και λεμόνι μαζί με το ξύσμα του και ανακατεύουμε καλά, καλύτερα με τα χέρια μας.