Μανιτάρια πλευρώτους με 1 μονάδα από το λάδι!
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
μανιτάρια
αλάτι
θυμάρι ή ρίγανη
λάδι
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Πλύνε καλά τα μανιτάρια και κόψε το κοτσάνι από κάτω. Με μια πετσέτα σκούπισε τα να φύγει η περιττή υγρασία και κόψε τα σε 2-3 κομμάτια το καθένα. Σκούπισε τα με την πετσέτα άλλη μια φορά σε περίπτωση που κρατάν ακόμα υγρασία. Όσον αφορά το κόψιμο, εγώ τα κόβω κάθετα σε λωρίδες για να μοιάζουν σαν τηγανιά και να τρώνε και τα παιδιά.
Βάλε αρκετό λάδι στο τηγάνι και περίμενε να κάψει. Αφού κάψει βάλε μέσα τα μανιτάρια. Σε αυτό το σημείο μπορείς να προσθέσεις εάν θέλεις και το αλάτι, αλλά προτιμότερο είναι να το βάλεις στο τέλος. Μόλις μαλακώσουν τα μανιτάρια και έχουν πάρει χρώμα, βάλε τα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Tip: μπορείς όσο τηγανίζονται, προς το τέλος να προσθέσεις λίγο λευκό κρασί για να πάρουν μια πιο έντονη γεύση. Σε αυτή την περίπτωση, μετράτε άλλη 1 μονάδα.
Πηγή:https://www.ediva.gr