Μαγιονέζα με 2 μονάδες από το αυγό και το λάδι!
Συνταγή και φωτογραφία από την Μίκα Γεωργιάδου
Υλικά:
1 αβγό ολόκληρο
1 κρόκο
μισό κουταλάκι αλάτι Μεσολογγίου
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ξύδι
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
1 κουταλιά σιρόπι αγαυης
1 μικρό κουταλάκι (όχι γεμάτο) μουστάρδα (για μηδενικές δείτε εδώ) (αν δεν έχετε στη μύτη του κουταλιού σκόνη μουστάρδας).
Εκτέλεση:
Τα χτυπώ με ραβδομπλεντερ να ομογενοποιηθουν και μετά χτυπώντας ριχνω το ελαιόλαδο σιγά-σιγά (σαν τρίχα να πέφτει).