Λεμονανθός γλυκό κουταλιού χωρίς μονάδες, χωρίς τύψεις!
Υλικά Συνταγής: (Για 2 βάζα των 750 ml)
500 γραμμ. ανθός λεμονιάς
1 κιλό ζάχαρη καρύδας + 1½ ποτήρι νερό
Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε τον ανθό λεμονιάς πολύ καλά. Βράζουμε μπόλικο νερό σε κατσαρόλα και τον βουτάμε μέσα. Τον ζεματάμε για 2΄-3΄, ενώ δίπλα φροντίζουμε να έχουμε λεκάνη με νερό και παγάκια. Με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τον ζεματισμένο ανθό στη λεκάνη με το παγωμένο νερό για να κοπεί ο βρασμός του. Προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού μαζί με τις λεμονόκουπες. Αφήνουμε στον ήλιο για μία μέρα.
Βάζουμε τη ζάχαρη καρύδας σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Αφήνουμε το σιρόπι να μισοδέσει χωρίς να το ανακατεύουμε. Στραγγίζουμε καλά τον λεμονανθό πρώτα σε σουρωτήρι και μετά τον αφήνουμε σε πετσέτα κουζίνας να στεγνώσει ελαφρά. Προσθέτουμε τον ανθό στο σιρόπι μαζί με το χυμό λεμονιού. Σιγοβράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το διατηρούμε στο ψυγείο.