Κυπριακές κούπες με κιμά με 3 μονάδες από το πλιγούρι, τον κιμά και το λάδι!
Υλικά:
500γρ. πουργούρι ψιλό
150γρ. κιμά χοιρινό
100γρ. μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε το πλιγούρι με λίγο αλάτι να φουσκώσει σε νερό με αναλογία 1 προς 1. Για 2 ώρες. Καβουρδίζουμε τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Παίρνουμε λίγο πλιγούρι και το πλάθουμε σε σχήμα κούπας. Γεμίζουμε τις κούπες με τον κιμά, τις κλείνουμε και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.