Κρητικός ντάκος με 3 μονάδες από το παξιμάδι, το τυρί και το λάδι.
ΠΡΟΣΟΧΗ στον περιορισμό του ντάκου, 70 γρ.
Λέγεται ντάκος, κουκουβάγια ή και με διάφορους άλλους τρόπους στα χωριά της Κρήτης.
Ο ντάκος έχει ήδη μπει στη ζωή μας, είναι από τις σαλάτες που αγαπήσαμε, που δε λείπουν από το τραπέζι μας. Μια σαλάτα που δέχεται άπειρες παραλλαγές σε τύπο τυριού, παξιμαδιού και σαλατικών.
Συστατικά:
2 Kρητικά κριθαρένια παξιμαδοκούλουρα
4-6 κ.σ. ελαιόλαδο
125 γρ. βαρελίσια φέτα
1 μεγάλη σφιχτή ντομάτα
1-2 κ.γλ. ρίγανη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
Βρέχουμε ελάχιστα (ή και καθόλου) τα παξιμάδια για να μαλακώσουν.
Τα βάζουμε το καθένα ξεχωριστά ή όλα μαζί σε πιάτο ή σαλατιέρα και τα ραντίζουμε με 1-2 κουταλιές από το λάδι.
Τρίβουμε την ντομάτα στον τρίφτη.
Απλώνουμε με ένα κουταλάκι ομοιόμορφα την ντομάτα μαζί με το ζουμί της πάνω στα παξιμάδια.
Κομματιάζουμε τη φέτα με τα δάχτυλά μας, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το πιπέρι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.
Πηγή: http://www.gourmed.gr