Κριθαρότο με τυρί και μανιτάρια(4 μονάδες)
Υλικά:
- 250γρ κριθαράκι μέτριο
- 2 κ.σ βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 1 κονσέρβα μεγάλη μανιτάρια τεμαχισμένα
- 300γρ τυρί τριμμένο που να λιώνει
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
-
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κριθαράκι
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει(οχι να λιώσει).Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό
- Αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε τα τριμμένο τυρί,ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και σκεπάζουμε το κριθαρότο με πετσέτα για 2 λεπτά πριν σερβίρουμε