Κρεμμυδόπιτα με μανιτάρια με 3 μονάδες από το φύλλο, το τυρί και το κρασί!
ΠΡΟΣΟΧΗ: στον περιορισμό της ποσότητας λόγω φύλλου (3 κομμάτια)
Υλικά
- Σφολιάτα 2 φύλλα
- Κρεμμύδια ξερά 600 γρ
- Πράσα 2 τεμ μόνο το λευκό μέρος
- Μανιτάρια στρογγυλά 4 τεμ
- Καρότο 1 τεμ κομμένο ροδέλες
- Πιπεριά πράσινη 1 τεμ κομμένη ροδέλες
- Ντομάτες 2 τεμ αποφλοιωμένες
- Σάλτσα ντομάτας 2 κουταλιές της σούπας
- Λευκό κρασί 1/2 κούπα τσαγιού
- Φέτα 150 γρ τριμμένη
- Δύοσμος 2 κουταλιές της σούπας τριμμένος
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα,τα κόβουμε σε ροδέλες, τα πλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα στην φωτιά με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε το καρότο, το κόβουμε σε ροδέλες, βγάζουμε τους σπόρους από την πιπεριά και την κόβουμε σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες και κόβουμε ροδέλες τα μανιτάρια αφού τα σκουπίσουμε λίγο. Βάζουμε κατσαρόλα ρηχή να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι,το καρότο,την πιπεριά και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια,τα πράσα,τα μανιτάρια,την σάλτσα ντομάτας, τα σοτάρουμε ελαφρώς και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Ρίχνουμε μέσα τις ψιλοκομμένες,ντομάτες και τον δυόσμο κι αφήνουμε να μαλακώσουν τα υλικά. Κατεβάζουμε από την φωτιά,προσθέτουμε την φέτα κι ανακατεύουμε. Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας και σε κάθε φύλλο βάζουμε γέμιση από την μία άκρη έως την άλλη και τυλίγουμε ρολό. Κλείνουμε καλά τις άκρες για να θωρακιστεί η γέμιση και τοποθετούμε τα ρολά σε λαδόκολλα στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου για 35-40 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.