Υλικά:
- 150γρ βούτυρο
- 350γρ βρώμη(κουάκερ)
- 300γρ ροδάκινα πολτοποιημένα
- 1 1/2 κ.γ μπέικιν
- 3 κ.σ φρουκτόζη
- 2 βανίλιες
- Λίγο ξύσμα λεμονιού
- Μαρμελάδα ροδάκινο χωρίς ζάχαρη για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε το βούτυρο με την φρουκτόζη σε μπεν μαρί
- Αποσύρουμε απο την φωτιά προσθέτουμε τα ροδάκινα,τη βρώμη,το ξύσμα,το μπέικιν,τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου
- Βγάζουμε το κέικ απο τον φούρνο και αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια μια λεπτή στρώση μαρμελάδας
Tip:Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ροδάκινα με οποιοδήποτε φρούτο της αρεσκειας μας