Ιταλική πίτσα με 3 μονάδες και περιορισμό στα 2 κομμάτια. 1 μονάδα από την ζύμη, 1 από την μοτσαρέλα και 1 από το σαλάμι.
Υλικά: για 1 πίτσα
- Ζύμη πίτσας. Συνταγή : (Συνταγή: Τραγανή ζύμη πίτσας )
Γέμιση:
- 1 φλ. σάλτσα ντομάτας
- 8 αγκιναράκια σε βάζο κομμένα σε φέτες
- 2 μπάλες μοτσαρέλα φρέσκια
- 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 16 φέτες σαλάμι επιτρεπόμενο (στα προϊόντα εμπορίου)
- 8 φύλλα βασιλικού κομμένα σε λωρίδες
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε την ζύμη βάσει των οδηγιών στην συνταγή. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίγουμε το φύλλο σε λαμαρίνα. Απλώνουμε τη σάλτσα στη ζύμη με την πλάτη μιας κουτάλας. Επάνω μοιράζουμε τη μοτσαρέλα και το κρεμμύδι και απλώνουμε την αγκινάρα και τον βασιλικό. Τέλος μοιράζουμε στην επιφάνεια και το σαλάμι και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Την βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.