Γρανίτα φράουλα!Χωρίς περιορισμό και χωρίς μονάδες!
Υλικά
- 1 κιλό φράουλες
- 150 gr σιρόπι αγάβης ή 1 φλυτζάνι ζάχαρη καρύδας ή 1 κουτ. του τσαγιού στέβια
- ξύσμα 1-2 λεμονιών
- παγάκια
Παρασκευή
- Πολτοποιούμε τις φράουλες.
- Προσθέτουμε τη γλυκαντική ύλη της επιλογής μας. Εάν χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη καλό είναι να την διαλύσουμε σε μισό φλυτζάνι χλιαρό νερό , ανακατεύοντας την για αρκετή ώρα .
- Βάζουμε το ξύσμα .
- Μοιράζουμε τον πολτό σε θήκες για παγάκια και τον παγώνουμε στην κατάψυξη. Μπορούμε επίσης να μοιράσουμε ανά 150 gr περίπου τον πολτό σε μικρά σακουλάκια τροφίμων και να το τοποθετήσουμε ξαπλωτά στο συρτάρι της κατάψυξης. Μ’ αυτόν τον τρόπο ο παγωμένος πολτός σπάει πιο εύκολα και διευκολύνουμε το μίξερ μας. Έτσι έχουμε μοιράσει τη φράουλα σε μερίδες.
- Όποτε θέλουμε γρανίτα φράουλας βάζουμε στο μίξερ ή στον τρίφτη του πάγου 4 -5 παγάκια πολτού και παγάκια νερού, τα χτυπάμε καλά και σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια.