Γιουβέτσι «ορφανό» με μανιτάρια με 3 μονάδες αό το κριθαράκι, το τυρί και το λάδι!
Υλικά
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
400 γρ. ντομάτα τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
750 ml ζωμός λαχανικών (για συνταγή δείτε εδώ)
1 ξυλάκι κανέλα
500 γρ. μανιτάρια κομμένα
Αλάτι, πιπέρι
Τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα κριθαράκι περίπου τρία λεπτά λιγότερο από το χρόνο, που αναγράφει η συσκευασία.
Σε άλλο κατσαρολάκι που έχει κάψει πολύ καλά τσιγαρίζουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε στη συνέχεια την ντομάτα, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι και το ζωμό λαχανικών.
Βράζουμε τη σάλτσα για 5 περίπου λεπτά.
Κατόπιν, ρίχνουμε σε ένα ταψί το κριθαράκι που το έχουμε σουρώσει, το λάδι και τη σάλτσα. Ανακατεύουμε να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.