Γεμιστά ορφανά με σαφράν (1 μονάδα)

0
2347
Γεμιστά ορφανά με σαφράν

Γεμιστά ορφανά με με 1 μόνο από το ! Νοστιμότατα και κατάλληλα και για την περίοδο της νηστείας!

Συνταγή και φωτογραφία από : Θωμαη Σαρακατσιάνου

Υλικά:

  • 5 (ώριμες και σφιχτές)
  • 5 πιπεριές
  • 2-3 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
  • 15 κ.σ. ρύζι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • Λίγο δυόσμο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  •  αλάτι
  • πιπέρι
  •  2 κγ κόκκινη πάπρικα γλυκιά
  • Λίγο σαφράν μουλιασμένο σε ½φλυτζανάκι του ελληνικού ζεστό  νερό

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας για τα γεμιστά. Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους, Αφαιρούμε καπάκι – φέτα  κι από την ντομάτα και με κουτάλι αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα.
Στραγγίζουμε τα πολλά ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ μόνο τη ψίχα. Προσθέτουμε  κρεμμύδι-σκόρδο και τ’ αλέθουμε.
Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά & τα ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες κατά τα ¾  & τα βάζουμε πλαγιαστά (πιπεριές)  σε ταψί και αλατίζουμε ελαφρώς από πάνω την φλούδα τους, προσθέτουμε 1½ κούπα ελαφρώς αλατισμένο (1κγ) χλιαρό νερό & ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου γυρνόντας τα γεμιστά μας να ροδίσουν  και από τις δύο πλευρές
TIPS για σπιροτό ρύζι  :ψήστε τα στην μεσαία σχάρα του φούρνουκαι μόλις πάρουν χρώμα τα γεμιστά γυρίστε τα από την άλλη αμέσως να ροδίσουν και από την άλλη.. Μην βάζετε πολύ νερό στο ταψί γιατί τα λαχανικά θα βγάλουν κι άλλο.  Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο σκεπάστε το ταψί με μια πετσέτα& αφήστε να κρυώσει ελαφρά μέχρι να σερβίρετε.
Διαβάστε περισσότερα
Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here