Γεμιστά με κους κους( 3 μονάδες)
Υλικά
2 μελιτζάνες
2 πιπεριές
8 ντομάτες
3 μέτρια κολοκυθάκια
2-3 κ. σ. κους κους για το καθένα
1 ξερό κρεμμύδι
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
2 μεγάλες πατάτες
2 πιπεριές
8 ντομάτες
3 μέτρια κολοκυθάκια
2-3 κ. σ. κους κους για το καθένα
1 ξερό κρεμμύδι
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
2 μεγάλες πατάτες
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας.
Αδειάζουμε τα λαχανικά που έχουν σάρκα με το ειδικό εργαλείο. Τρίβουμε με τρίφτη ή τρίβουμε στο μπλέντερ τα λαχανικά. Εγώ για ευκολία, φροντίζω να τρίβω μαζί με κάποιο σκληρό λαχανικό και ντομάτα. Έτσι τρίβονται στο μπλέντερ ευκολότερα.
Τα λαχανικά που χρησιμοποίησα για τη γέμιση ήταν το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και το εσωτερικό από τις μελιτζάνες και ντομάτες.
Στη γέμιση προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλατοπίπερο, λίγο ελαιόλαδο και το κους κους.
Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα γεμιστά μας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις σκορπίζουμε ανάμεσα στα γεμιστά.
Από πάνω ρίχνουμε ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
Ψήνουμε για 1 ώρα ή και λίγο παραπάνω στους 19 βαθμούς με αέρα.Tip: Μην προσθέτετε νερό από την αρχή στα γεμιστά, γιατί βγάζουν πολύ! Αφήστε να ξεκινήσει το ψήσιμο και προσθέστε αργότερα αν χρειάζεται!
Αδειάζουμε τα λαχανικά που έχουν σάρκα με το ειδικό εργαλείο. Τρίβουμε με τρίφτη ή τρίβουμε στο μπλέντερ τα λαχανικά. Εγώ για ευκολία, φροντίζω να τρίβω μαζί με κάποιο σκληρό λαχανικό και ντομάτα. Έτσι τρίβονται στο μπλέντερ ευκολότερα.
Τα λαχανικά που χρησιμοποίησα για τη γέμιση ήταν το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και το εσωτερικό από τις μελιτζάνες και ντομάτες.
Στη γέμιση προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλατοπίπερο, λίγο ελαιόλαδο και το κους κους.
Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα γεμιστά μας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις σκορπίζουμε ανάμεσα στα γεμιστά.
Από πάνω ρίχνουμε ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
Ψήνουμε για 1 ώρα ή και λίγο παραπάνω στους 19 βαθμούς με αέρα.Tip: Μην προσθέτετε νερό από την αρχή στα γεμιστά, γιατί βγάζουν πολύ! Αφήστε να ξεκινήσει το ψήσιμο και προσθέστε αργότερα αν χρειάζεται!