Εξοχική χοιρινή τηγανιά στο φούρνο με 3 μονάδες από το κρέας, το τυρί και το λάδι
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 ντομάτες
- 2 πράσινες πιπεριές
- 300 γρ. τυρί φέτα
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Πώς το κάνουμε:
- Πλένουμε το κρέας και το τοποθετούμε στο ταψί που θα το ψήσουμε.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο ταψί καθώς και το λάδι, την φέτα τριμμένη σε μεγάλα κομμάτια, την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατέβουμε όλα τα υλικά πολύ καλά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.
- Από επάνω βάζουμε μια στρώση από πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και μια στρώση από ντομάτες κομμένες επίσης σε ροδέλες.
- Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα και μετά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα περίπου.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαϊ να ψηθεί για ακόμα ένα τέταρτο.