Χαλβάς με ταχίνι,στέβια και αμύγδαλα!1 μονάδα απο το ταχίνι και 1 απο τα αμύγδαλα!Κατάλληλη και για διαβητικούς!
Συνταγή και φωτογραφία απο το sofeto.gr
Υλικά:
300γρ ταχίνι(δείτε τα επιτρεπόμενα με 1 μονάδα εδώ)
90γρ στέβια κρυσταλλική
4κ.σ νερό
Λίγη φυσική βανίλια(τα σποράκια)
60γρ αμύδγαλα ωμά
Λίγο αμύγδαλο φιλέ για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη στέβια σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει
Προσθέτουμε την βανίλια και λίγο λίγο το ταχίνι(αφού πρώτα το έχουμε ανακατέψει καλά με το σύρμα)
Σβήνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να σταθεροποιηθεί και να δημιουργεί μια μπαλίτσα γύρω απο το σύρμα.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή φόρμα που έχουμε στρώσει πρώτα ένα κομμάτι μεμβράνη
Πιέζουμε ελαφρά ώστε να απλωθεί καλά και αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει
Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ