Αρωματικοί κεφτέδες με αρνίσιο κιμά – Κάφτα (Kaftah) με 3 μονάδες από τον κιμά, την αραβική πίτα και το ντιπ γιαουρτιού!
ΠΡΟΣΟΧΗ: στον περιορισμό στην ποσότητα της αραβικής πίτας. 1 μονάδα ανά τεμάχιο!
Το πιάτο αυτό σερβίρεται και ωμό και λέγεται kaftah nayeh. Σε κάθε περίπτωση σερβίρετε με αραβικό ψωμί και ένα ντιπ γιαουρτιού-σκόρδου για περισσότερη γεύση.
Συστατικά:
- 2 μέτρια κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
- 650 γρ. άπαχο κιμά αρνιού (χρησιμοποιήστε μπούτι)
- ½ κ.γλ. τριμμένη κανέλα
- ½ κ.γλ. τριμμένο μπαχάρι
- ½ ματσάκι μαϊντανό πλυμένο, στεγνωμένο, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
- 1/2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- αλάτι
- 1 αραβική πίτα
- ντιπ γιαουρτιού (για την συνταγή δείτε εδώ)
Οδηγίες:
1. Αλέθουμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι με το μαϊντανό μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια.
2. Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε τον κιμά μαζί με τα μπαχαρικά. Αναμειγνύουμε μέχρι να γίνει μια λεία πάστα.
3.Ψήνουμε στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε με το ντιπ γιαουρτιού και την αραβική πίτα.