Απίθανη Μεξικάνικη γεμιστή πίτα με 4 μονάδες από το κοτόπουλο, το λάδι, το τυρί και την τορτίγια!
Υλικά:
-
Για τη σάλτσα
- 2 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 λάιμ
- 3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
-
Για τη γέμιση
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 χρωματιστές πιπεριές
- 1 μεγάλη μεξικάνικη πίτα (tortillas)
- 1 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί
- αλάτι
- πιπέρι
- γιαούρτι (προαιρετικά- αν χρησιμοποιήσουμε μετράμε αλλη μια μονάδα)
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα, τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω να ψηθεί καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά. Μολις ψηθούν αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε τη μισή σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή πίτα, πασπαλίζουμε λίγο τυρί και βάζουμε γέμιση κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με τυρί και καλύπτουμε με την υπόλοιπη πίτα τορτίγια.
Όταν η κάτω πίτα ροδίσει ελαφρά και λιώσει το τυρί ,αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε λίγα λεπτά να ροδίσει. Βγάζουμε σε πιατέλα, και σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και (αν θέλουμε) με γιαούρτι (μετράμε άλλη μια μονάδα)!
Πηγή: http://www.argiro.gr