Αγκινάρες γεμιστές με σπανάκι με 2 μονάδες από το τυρί και το βούτυρο
Τι χρειαζόμαστε:
- 10-12 αγκινάρες
- 5 μεγάλες δέσμες σπανάκι
- βούτυρο λιωμένο
- ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
- αλάτι, πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Πρώτα βράζουμε τις αγκινάρες σε μπόλικο αλατισμένο νερό προσέχοντας να ψηθούν καλά (όχι όμως να λιώσουν!). Αφού ψηθούν τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε ταψί.
- Βράζουμε το σπανάκι και το ρίχνουμε σε τρυπητό να στραγγίσει.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λιωμένο βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας. Προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το τυρί (σε κομματάκια), ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και γεμίζουμε τις αγκινάρες.
- Αλείφουμε τις αγκινάρες εξωτερικά με λίγο λιωμένο βούτυρο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 10 λεπτά.