Βίδες με ταραμά και λεμόνι με 4 μονάδες από το ζυμαρικό,το ούζο,το ελαιόλαδο και τον ταραμά.
Υλικά
- 500γρ. βίδες
- 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50ml ούζο
- 50γρ. ταραμά λευκό
- χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό και αλάτι να βράσει. Ρίχνετε τις βίδες και τις βράζετε για 8 λεπτά. Τις σουρώνετε κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά σοτάρετε το σκόρδο πολτοποιημένο, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και προσέχοντας να μη μαυρίσει. Σβήνετε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον ταραμά, τα ζυμαρικά, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.
Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε λίγο από το νερό που κρατήσατε, πιπέρι και τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά. Πασπαλίζετε με τον άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
Μοιράζετε σε πιάτα πασπαλίζοντας με χοντροτριμμένο πιπέρι.
Tips: Μπορούμε να παραλείψουμε το ούζο από τη συνταγή ώστε να χρεωθούμε 3 αντί για 4 μονάδες!
Φωτογραφία – Food styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook
πηγή:olivemagazine