Τούρτα φράουλα για σπέσιαλ περιπτώσεις με 2 μονάδες! 1 μονάδα από το σιμιγδάλι και 1 από την κρέμα γάλακτος!
Συνταγή : Ζωή Φρατζάλη
Υλικά:
Για τις κρέπες:
- 400 γρ. Σιμιγδάλι
- 1 βανίλια
- νερό όσο χρειαστεί
Γέμιση:
- 2 κρέμες γάλακτος 200 γρ. (δείτε τις επιτρεπόμενες με 1 μονάδα εδώ)
- 200 γρ. μηδενική μερέντα (συνταγή: εδώ)
- φράουλες
- λίγη φρουκτόζη
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι και την βανίλια και ρίχνουμε λίγο λίγο νερό να γίνει χυλός . Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές απο τον χυλό και το απλώνουμε γρήγορα με το κουτάλι . Μόλις ψηθεί το γυρίζουμε και απο την άλλη .
Βάζουμε τις κρέμες γάλακτος στην κατάψυξη για μισή ώρα . Τις χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα 5 λεπτά και προς το τέλος την φρουκτόζη .
Κόβουμε 5-6 φράουλες σε κυβάκια σε ενα αντικολλητικό τηγάνι και πασπαλίζουμε λίγη φρουκτόζη και ενα κουταλάκι νερό .Τα βράζουμε ενα λεπτό .
Ανακατεύουμε την μισή σαντιγί με την μερέντα .
Στρώνουμε εναλλάξ κρέπα ,κρέμα κακάο , λιγο γλυκό φράουλα .
Καλύπτουμε με σαντιγί και στολίσουμε με φράουλες .