Σοκολατογλυκό με 1 μονάδα απο την Νάνσυ!
Υλικά
Για το “κέικ”
1/2 ποτήρι φρουκτόζη
1 1/2 χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα σκόνη
125 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
125 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
1 κ.σ. κακάο
Για το σιρόπι
1 1/2 ποτήρι νερό
1 ποτήρι φρουκτόζη
λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, τη φρουκτόζη και το κακάο. Ρίχνουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε λίγο. Μόλις αρχίζει να αφρίζει το ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Το βάζουμε σε ταψάκι ή πυρέξ και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180.
Όσο ψήνετε βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το σιρόπι παγωμένο αμέσως μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο.
Καλή επιτυχία!!!!!!