Πρέτσελ (1 μονάδα ανά τεμάχιο)

0
5333
Πρέτσελ

με 1 μονάδα από το αλεύρι!  Το γνωστό γερμανικό προσαρμοσμένο στην δίαιτα των μονάδων!

Συνταγή και φωτογραφία από: Δέσποινα Καλλεντζίδου

Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή λάδι
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι

Για το νερό:

  • 2 κουταλιές σούπας σόδα μαγειρική
  • Νερό
  • Χοντρό αλάτι για πασπάλισμα
  • Νερό χλιαρό όσο πάρει για μια ελαφρώς σφυχτή ζύμη (περίπου 500ml χλιαρό νερό)

Εκτέλεση:

Διαλύουμε την μαγιά με την ζάχαρη στο νερό. Σε ενα μπολ βάζουμε αλεύρι, αλάτι & την διαλυμένη μαγιά με το νερό & ζυμώνουμε σιγά σιγά. Ρίχνουμε στη συνέχεια το βούτυρο/λάδι & το ξύδι & συνεχίζουμε το ζύμωμα πολύ καλά. Αφήνουμε να φουσκώσει 40-60 λεπτά σκεπασμένο…Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί & πάνω στον πάγκο πλάθουμε τα μπρέτσελ. Αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσουν. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη σόδα & αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά & ρίχνουμε ένα ένα τα μπρέτσελ για περίπου ένα λεπτό. Βάζουμε πάλι στο ταψί, ρίχνουμε το χοντρό αλάτι & ψήνουμε στους 200 βαθμούς αντιστάσεις ή 180 βαθμούς με αέρα, μέχρι να κοκκινίσουν καλά (περίπου 15-20 λεπτά).

Διαβάστε περισσότερα
Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here