Πατατόσουπα βελουτέ(3 μονάδες)
Για 2-4 άτομα
500 ml ζωμό λαχανικών (απο τα επιτρεπόμενα προιόντα που θα βρείτε εδώ )
100 ml κρέμα γάλακτος (για επιτρεπόμενες με 1 μονάδα δείτε εδώ)
μοσχοκάρυδο
κανέλα
κάρυ
αλάτι
πιπέρι
λάδι
600 γραμμάρια πατάτες
1 καρότο
1 πράσο
1 κρεμμύδι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τα μαγειρεύετε σε μια κατσαρόλα με λάδι για 5 με 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το ζωμό λαχανικών και βράζουμε για 25 με 30 λεπτά.
Τέλος προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας.
Στη συνέχει τα χτυπάτε στο μίξερ και είναι έτοιμο.