Μπαρμπούνια στη σχάρα με μεσογειακή σάλτσα με 3 μονάδες από τα ψάρια, το κρασί και το λάδι!
Υλικά :
4-6 μπαρμπούνια (ανάλογα με το μέγεθος)
2 μεγάλες , σφιχτές , φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια κι όχι τριμμένες
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο και κατά προτίμηση ξεθερμισμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε ροδελίτσες
100 ml. λευκό κρασί
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
8-10 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για τα ψάρια
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση :
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το λάδι , ζεσταίνω και σωτάρω το κρεμμύδι και τα σκόρδα μέχρι να ροδίσουν και να μοσχομυρίσουν. Τότε τα σβήνω με το κρασί και περιμένω λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια προσθέτω τις ντομάτες , αλατοπιπερώνω και βράζω για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα μου. Ανακατεύω συχνά… Στις τελευταίες βράσεις , προσθέτω και τα αρωματικά , μαϊντανό και βασιλικό και σβήνω τη φωτιά. Η σάλτσα μου είναι έτοιμη!
Σχεδόν παράλληλα ζεσταίνω το σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά . Έχω καθαρίσει , πλύνει και αλατίσει τα ψάρια μου… Τα αλείφω με λίγο λάδι και όταν το σκεύος έχει κάψει καλά τα τοποθετώ πάνω και τα ψήνω. Τα ψήνω για περίπου 7-8 λεπτά οπότε είναι έτοιμα απ’ αυτή τη μεριά και έχουν σχηματίσει κρούστα και ξεκολλάνε από μόνα τους πολύ εύκολα απ’ το τηγάνι . Τότε τα γυρίζω με μια λαβίδα κι απ’ την άλλη μεριά , χαμηλώνω ΛΙΓΟ τη φωτιά , τα αφήνω να ψηθούν για άλλη τόση ώρα (7-8 λεπτά) και τα ψάρια μου είναι έτοιμα. Τα μεταφέρω σε πιατέλα , και συνοδεύω με την υπέροχη σάλτσα… με .ψωμάκι και λευκό κρασί…
Καλή σας όρεξη!!!
Πηγή tasteoflife