Μηλόπιτα με 1 μονάδα από το φύλλο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: στον περιορισμό λόγω φύλλου (Μέχρι 3 κανονικά κομμάτια)
Υλικά:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 4 μήλα κόκκινα
- 1 φλ. του καφέ νερό
- 150γρ φρουκτόζη
- 1 1/2 κ.γ κανέλα σκόνη
- 1 πρέζα γαρύφαλλο
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση:
-
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα
- Τα κοβουμε στα 8 και μετά σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μπολ με νερό και λεμόνι να μη μαυρίσουν.
- Τα σουρώνουμε και τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτοντας 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό, τη φρουκτόζη,την κανέλα και το γαρύφαλλο.
- Αφήνουμε να βράσει το μείγμα,να μαλακώσουν τα μήλα κ να πιουν τα υγρά τους.
- Μόλις “στεγνώσουν” τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες.
- Σε ταψάκι η πυρέξ στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε το μισό φύλλο της σφολιάτας με το άλλο μισό να κρέμεται έξω από το ταψί.
- Αδειάζουμε το κρύο μείγμα των μήλων, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο και ενώνουμε τις άκρες.
- Χαράζουμε σε 6 κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40- 45 λεπτά