Τρυφερά φιλέτα ψαριού με λευκή σάλτσα (3 μονάδες)

Συνταγες με 3 μοναδες, Συνταγες με ψαρια και θαλασσινα


Τρυφερά φιλέτα ψαριού με λευκή σάλτσα με 3 μονάδες από το ψάρι, το λάδι και το γιαούρτι!

Υλικά

4 φέτες ή φιλέτα σολομού (περίπου των 200 – 230 γρ. η καθεμία)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
λίγο ξίδι
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
χυμός από 1/2 λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο για πολύ λίγο. Αλατοπιπερώνετε τις φέτες ψαριού και τις βάζετε στο τηγάνι να «ψηθούν», για περίπου 5 – 6 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, τις σβήνετε με το ξίδι, αφήνετε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ, και προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το γιαούρτι. Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις. Σερβίρετε σε κάθε πιάτο το ψάρι και συνοδεύετε με το αρωματικό ρύζι (το ρύζι 1 μονάδα).

Πηγή:http://www.govastileto.gr

Διαβάστε περισσότερα
Loading...

Αφήστε μια απάντηση