Μαρμελάδα λεμόνι

Μαρμελάδα λεμόνι (ο μονάδες)

Μαρμελαδες-Κομποστες, Συνταγες με 0 μοναδες


Μαρμελάδα λεμόνι με 0 μονάδες ! Κατάλληλη για πρωινό!

Υλικά Συνταγής

  • 5 λεμόνια (βιολογικά
  • ακέρωτα)
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • Ζάχαρη καρύδας όσο πάρει
  • ανάλογα με το μείγμα που θα μετρήσουμε
  • 1 κομμάτι τούλι ή τουλπάνι
  • 3 αποστειρωμένα βάζα των 250 ml

Εκτέλεση

Για τη μαρμελάδα λεμόνι, διαλέγουμε λεμόνια χωρίς χτυπήματα, με έντονο χρώμα και όχι πολύ μαλακά. Ξύνουμε ελαφρά την κίτρινη φλούδα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες (φλούδα και σάρκα ολόκληρα). Αφαιρούμε τις λευκές μεμβράνες και τα κουκούτσια (τα κρατάμε για αργότερα).

Κόβουμε κάθε φέτα λεμονιού σε πολύ μικρά κομματάκια. Μαζεύουμε όλα τα κουκούτσια και τις μεμβράνες που καθαρίσαμε από τα λεμόνια και τα βάζουμε σε διπλωμένο τούλι  ή σε διπλωμένο τουλπάνι. Στη συνέχεια, δένουμε το τούλι.

Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε τα ψιλοκομμένα λεμόνια, το δεματάκι με τα κουκούτσια και τις μεμβράνες. Τα καλύπτουμε με το νερό. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30΄ από την ώρα που θα πάρουν βράση, έως ότου μαλακώσουν οι λεμονόφλουδες. Αφαιρούμε το δεματάκι με τα κουκούτσια. Το αφήνουμε να κρυώσει και το πιέζουμε για να πάρουμε όσο περισσότερη πηκτίνη-ζελέ μπορούμε. Φροντίζουμε η πηκτίνη αυτή να πέφτει μέσα στα λεμόνια.

Μετράμε τώρα με ένα φλιτζάνι τα υλικά της μαρμελάδας. Όσα φλιτζάνια βγουν τα υλικά που βράσαμε τόσα φλιτζάνια ζάχαρη καρύδας θα προσθέσουμε. (Περίπου 3,5 φλιτζάνια βγαίνει, ανάλογα με το πόσο υγρό εξατμίζεται κατά το βρασμό.)

Βάζουμε τα υλικά με τη ζάχαρη καρύδας να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ξαφρίζοντας όποτε εμφανίζεται αφρός στην επιφάνεια. Βράζουμε για περίπου 25΄-30΄ μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Η μαρμελάδα έχει δέσει όταν μένει παχύ στρώμα στην ανάποδη της κουτάλας.

Συσκευάζουμε τη μαρμελάδα λεμόνι σε αποστειρωμένα βάζα.

Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα σε δύο καυτά αποστειρωμένα βάζα. Γεμίζουμε μέχρι πάνω. Σφραγίζουμε κι αναποδογυρίζουμε τα βάζα. Τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Διατηρούμε τα βάζα στο ντουλάπι για μήνες. Όταν τα ανοίξουμε φροντίζουμε να τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Loading...

Αφήστε μια απάντηση