Φακές με κάρυ (2 μονάδες)

Uncategorized


Φακές με κάρυ με 2 μονάδες από τις φακές και το λάδι!

Υλικά
300 γρ. φακές

3 κ.γ. κάρυ

600 γρ. ζωμό λαχανικών

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο

2 καρότα ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

1 κ.γ. πάπρικα ή ρίγανη

Οδηγίες


Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σέλινο και τα καρότα. Προσθέτουμε τις φακές και το κάρυ. Τσιγαρίζουμε πολύ καλά και σκεπάζουμε ύστερα με το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να βράσουν 30 λεπτά. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε την πάπρικα ή τη ρίγανη και αφήνουμε να βράσει μέχρι να είναι μαλακές. Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό τριμμένο και φέτες από φρυγανισμένο ψωμί.


Πηγή:

Διαβάστε περισσότερα
Loading...

Leave a Reply