Προφιτερόλ με 3 μονάδες από την σφολιάτα, το γάλα και το άνθος αραβοσίτου!
Συνταγή και φωτογραφία από την Δέσποινα Κωστίδου
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
1 λίτρο γάλα
άνθος αραβοσίτου
βανίλια
5 κσ φρουκτόζη
3 κσ κακάο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ:
γάλα
ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
σοκολάτα γάλακτος (για επιτρεπόμενες με 1 μονάδα δείτε εδώ) τριμμένη
Εκτέλεση:
Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε τριγωνάκια και βάζουμε κομματάκια σοκολάτας.Τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με το άνθος αραβοσίτου, την βανίλια, την φρουκτόζη και το κακάο. Σε ποτήρι τοποθετούμε το κρουασανάκι κομμένο στα 2, ρίχνουμε λίγη κρέμα, βάζουμε άλλο ένα κρουσανάκι και μετά πάλι κρέμα. Από πάνω βάζουμε την σαντιγί (χτυπάμε το γάλα καλά) και από πάνω διακοσμούμε με την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος