Ρύζι μπασμάτι πολύχρωμο με καβουρδισμένα αμύγδαλα ( 3 μονάδες)

0
816
Ρύζι μπασμάτι πολύχρωμο με καβουρδισμένα αμύγδαλα


Ρύζι μπασμάτι πολύχρωμο με καβουρδισμένα αμύγδαλα με 3 μονάδες από το ρύζι, το βούτυρο και τα αμύγδαλα!

Υλικά:

  • 2 φλιτζ. ρύζι μπασμάτι
  • 40 ml βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι στραγγισμένη και ψιλοκοκκομένη
  • 600 ml ζωμό λαχανικών σπιτικό (δείτε τη συνταγή εδώ)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζ. ασπρισμένα αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Πλένουμε και σουρώνουμε το ρύζι. ΤΟ αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την πιπεριλα Φλωρίνης και τα καρότα και σοτάρουμε άλλα 2-3 λεπτά. Ρϊχνουμε μέσα το στραγγισμένο ρύζι και ανακατεύουμε καλά με ξύλνη κουτάλα για περίπου 1 λεπτό μέχρι να γυαλίσουν καλά οι κόκκοι του. Προσθέτουμε το ζωμό , αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και ααφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το ρύζι για 12-15 λεπτά, χωρίς να ανακατέψουμε, μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό και να μαλακώσει. Στο μεταξύ καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για 10-12 λεπτά στο γκριλ, σε αντικολλητκό ταψάκι, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε το ρύζι από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά.

Διαβάστε περισσότερα
Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here