Καραμελωμένος ανανάς (2 μονάδες)

0
7

Καραμελωμένος ανανάς με 2 μονάδες από τον ανανά και την κρέμα γάλακτος.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τον ανανά:

1 ολόκληρο ανανά
5 γρ. γαρύφαλλα, ολόκληρα

Υλικά για την καραμέλα:

200 ml. κρέμα γάλακτος, πλήρης (δείτε τις επιτρεπόμενες εδώ)

150 γρ. ζάχαρη καρύδας

2 πρέζες αλάτι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1
Εκτέλεση για τη καραμέλα βουτύρου: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη καρύδας και σιγά σιγά ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει καραμέλα σε χαμηλή φωτιά.

2
Στη συνέχεια αφού γίνει μία σκούρα καραμέλα, ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς.

3
Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

4
Τοποθετούμε τον ανανά στον πάγκο εργασίας μας και με ένα ίσιο μαχαίρι τον καθαρίζουμε περιμετρικά. Καρφιτσώνουμε μερικά γαρύφαλλα διάσπαρτα στην επιφάνεια του.

5
Στη συνέχεια μεταφέρουμε τον ανανά σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.

6
Μόλις ψηθεί, αφαιρούμε προσεκτικά το ταψί από το φούρνο και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε την επιφάνεια του ανανά με καραμέλα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 35-40 λεπτά.

7
Ανά 5 λεπτά αλείφουμε προσεκτικά την επιφάνεια του ανανά με καραμέλα.

8
Όταν είναι έτοιμος, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, τον αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με καραμέλα.


Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here