Κέικ αμυγδάλου με 1 μονάδα από τα αμύγδαλα και χωρίς περιορισμό!
Συνταγή και φωτογραφία απο Θωμαή Σαρακατσιάνου
Υλικά:
- 250γρ ανάλατα ασπρισμένα αμύγδαλα, αλεσμένα στο μούλτι
- ½ κούπα χυμό πορτοκάλι
- ½ κ.γ κανέλα
- ⅓ του φλιτζανιού γλυκαντικό
- 1 βανίλια
- Μισό κ.γ σόδα σκόνη
- 3-4 σταγόνες χυμό φρέσκου λεμονιού
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός σόδα και λεμονιού) μαζί με τον αυγοδάρτη. Ρίχνουμε τις σταγόνες λεμονιού και την σόδα και ανακατεύουμε ..Τοποθετούμε σε μία μικρή φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30 λεπτά ..