Δεκατρείς τροφές για να ρίξετε την πίεση με φυσικό τρόπο

0
10

Για να ελέγξετε την πίεσή σας με φυσικό τρόπο και να αποφύγετε την υπέρταση θα πρέπει να τρώτε υγιεινά, να γυμνάζεστε τακτικά, να αποφεύγετε το αλκοόλ και να διατηρείτε το βάρος σας μέσα στα όρια του φυσιολογικού.
Στο μέτωπο της διατροφής συγκεκριμένα, θα πρέπει να μειώσετε την πρόσληψη αλατιού αλλά και να εντάξετε στο διατροφολόγιό σας τροφές που περιέχουν σημαντική ποσότητα ασβεστίου, μαγνησίου και καλίου, καθώς είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα συστατικά αυτά παίζουν ρόλο-κλειδί στον έλεγχο της πίεσης.


Στην παρακάτω gallery θα δείτε 13 υγιεινές τροφές που θα σας δώσουν τα συστατικά που χρειάζεστε για να μειώσετε τον κίνδυνο υπέρτασης και να διατηρήσετε την πίεσή σας σε χαμηλά επίπεδα.

1. Λευκά φασόλια: Ένα φλιτζάνι παρέχει το 13% του ασβεστίου, το 30% του μαγνησίου και το 24% του καλίου που χρειάζεστε καθημερινά. Τα λευκά φασόλια παρέχουν σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης, επομένως είναι καλή επιλογή για τους χορτοφάγους και γενικώς όσους αποφεύγουν το κρέας.

2. Ψαρονέφρι: Μερίδα 90 γραμμαρίων παρέχει το 6% του μαγνησίου και το 15% του καλίου που χρειάζεστε καθημερινά. Σε σύγκριση με άλλα κομμάτια κρέατος, το ψαρονέφρι είναι πολύ πιο φτωχό σε «κακά» κορεσμένα λιπαρά.

3. Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά: Ένα κεσεδάκι παρέχει το 49% του ασβεστίου, το 12% του μαγνησίου και το 18% του καλίου που χρειάζεστε καθημερινά. Διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα του προϊόντος για να βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη.

4. Τιλάπια: Μερίδα 120 γραμμαρίων παρέχει το 8% του μαγνησίου και το 8% του καλίου που χρειάζεστε καθημερινά. Να σημειωθεί ότι η τιλάπια ανήκει στα ψάρια με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο.

5. Ακτινίδιο: Παρέχει το 2% του ασβεστίου, το 7% του μαγνησίου και το 9% του καλίου που χρειάζεστε καθημερινά. Το ακτινίδιο είναι επίσης πολύ πλούσιο σε βιταμίνη C.

6. Ροδάκινα και νεκταρίνια: Ένα μέτριο ροδάκινο ή νεκταρίνι παρέχει το 1% του ασβεστίου, το 3% του μαγνησίου και το 8% του καλίου που χρειάζεστε καθημερινά.

7. Μπανάνα: Μια μέτρια μπανάνα παρέχει το 1% του ασβεστίου, το 8% του μαγνησίου και το 12% του καλίου που χρειάζεστε καθημερινά.

8. Λαχανίδα (κέιλ): Ένα φλιτζάνι, ωμό ή μαγειρεμένο, παρέχει το 9% του ασβεστίου, το 6% του μαγνησίου και το 9% του καλίου που χρειάζεστε καθημερινά. Η λαχανίδα παρέχει ελάχιστες θερμίδες και είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

9. Κόκκινη πιπεριά (γλυκιά): Ένα φλιτζάνι παρέχει το 1% του ασβεστίου, το 4% του μαγνησίου και το 9% του καλίου που χρειάζεστε καθημερινά.

10. Μπρόκολο: Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο μπρόκολο παρέχει το 6% του ασβεστίου, το 8% του μαγνησίου και το 14% του καλίου που χρειάζεστε καθημερινά. Το μπρόκολο είναι επίσης καλή πηγή μιας κατηγορίας αντικαρκινικών ουσιών που ονομάζονται γλυκοζινολικές ενώσεις.

11. Γλυκοπατάτα: Μια μέτρια γλυκοπατάτα μαζί με τη φλούδα της παρέχει το 4% του ασβεστίου, το 8% του μαγνησίου (7% χωρίς τη φλούδα) και το 15% του καλίου (10% χωρίς τη φλούδα) που χρειάζεστε καθημερινά.

12. Κινόα: Μισό φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα παρέχει το 1,5% του ασβεστίου, το 15% του μαγνησίου και το 4,5% του καλίου που χρειάζεστε καθημερινά. Η κινόα δεν περιέχει γλουτένη κι έτσι είναι ιδανική επιλογή για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη.

13. Αβοκάντο: Μισό αβοκάντο παρέχει το 1% του ασβεστίου, το 5% του μαγνησίου και το 10% του καλίου που χρειάζεστε καθημερινά. Το αβοκάντο είναι επίσης πλούσιο σε υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά και πολύτιμα καροτενοειδή.Πηγή:http://www.onmed.gr

Διαβάστε περισσότερα
Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here