Αχλάδια με σαφράν με 2 μονάδες από το κρασί και την κρέμα γάλακτος!

Υλικά
Μερικοί στήμονες σαφράν

225 γρ. λευκό κρασί

75 γρ. ζάχαρη καρύδας

6 μικρά ώριμα αχλάδια καθαρισμένα

Κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα (για επιτρεπόμενες με 1 μονάδα δείτε εδώ)

Οδηγίες


Βάζουμε το σαφράν, το κρασί και τη ζάχαρη καρύδας σε μία κατσαρόλα και ζεσταίνουμε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη καρύδας. Προσθέτουμε τα αχλάδια μέσα στο ζεστό σιρόπι, με 150 ml κρύο νερό. Αφήνουμε να πάρουν βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα αχλάδια. Τα βγάζουμε προσεκτικά με μία κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 10-15 λεπτά ώσπου να μείνει το μισό και περιχύνουμε με αυτό τα αχλάδια. Τα αφήνουμε να μείνουν για μερικά λεπτά και σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος.


Πηγή:http://www.botrini.gr

Διαβάστε περισσότερα
Loading...
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *