Νηστίσιμη σπανακόπιτα με 2 μονάδες από το φύλλο και το λάδι!
ΠΡΟΣΟΧΗ: στον περιορισμό στην ποσότητα λόγω φύλλου, μέχρι 3 κανονικά κομμάτια!

Υλικά
Για 4-6 άτομα

Για ζύμη
1 συσκευασία έτοιμα φύλλα ζύμης κουρού ή κρούστας

Για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι χωρίς τα κοτσάνια
5 πράσα χοντρά μόνο το άσπρο μέρος
½ -3/4 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι, πιπέρι ανάλογο

Εκτέλεση


Για τη γέμιση
Παίρνουμε το σπανάκι, τα πράσα, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο τα πλένουμε και τα καθαρίζουμε.
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, και στον τρίφτη τρίβουμε το ξερό κρεμμύδι στη χοντρή επιφάνεια.
Στη συνέχεια αλατίζουμε και τα στύβουμε με τα χέρια, για να φύγουν τα υγρά τους. Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές.
Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι, αλάτι, αν χρειάζεται και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.

Για τη ζύμη
Ανοίγουμε τα φύλλα κουρού όπως αναγράφει στη συσκευασία.
Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου, βάζουμε 2 φύλλα λαδωμένα, ρίχνουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε και από πάνω βάζουμε άλλα 2 φύλλα επίσης λαδωμένα.
Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.

Πηγή:http://www.sidagi.gr

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *